Як обрати фарби на початку творчого шляху?

30.6.2023

Малювання - це чудовий спосіб розвинути творчість, виразити свої почуття та емоції через кольори та форми. Якщо ваша дитина цікавиться малюванням - допоможіть їй відкрити для себе захоплюючий світ мистецтва. Але з чого почати? Які фарби обрати? Дозвольте Хамелеон допомогти вам в цьому питанні.  
 
Вибір типу фарб: гуаш, акварель чи, може, акрил?  
Перш за все, важливо визначитись фарбами, якими ваша дитина буде працювати. Кожен вид фарб має свої особливості і використовується в різних техніках малювання.  
Гуаш - це водорозчинні фарби, які часто використовують для малювання на папері або картоні. Вони добре підходять для дітей, оскільки мають яскраві кольори, легко змиваються з рук та одягу і не вимагають складних технік.
(Якщо ви знаходитесь закордоном, знайти гуаш буде складно. Але гарною заміною можуть бути акрилові фарби)  
Акварель - це також водорозчинні фарби, але вони мають більш прозору текстуру і використовуються для створення легких, прозорих шарів кольору. Це чудовий вибір для дітей, які цікавляться малюванням природи, пейзажів та абстракційних робіт.  
Акрилові фарби - це багатофункціональні фарби, які швидко сохнуть і можуть використовуватись на різних поверхнях, таких як полотно, дошки або пластик. Вони ідеально підходять для дітей, які бажають спробувати різні техніки і експериментувати з кольорами.  
Вибір гарних фарб для дитини  

Зазвичай своїм учням ми рекомендуємо українську марку фарб Rosa. Тут можна придбати бюджетні якісні фарби та підтримати український бізнес.

Для початку буде достатньо придбати базовий набір з кількох кольорів, а потім докупати відштовхуючись від власних потреб. Необхідні кольори у кожній палаті - це червоний, синій, жовтий, білий і чорний. Якщо ви обрали для себе гуашеві або акрилові фарби, запасіться білим кольором, його вам знадобиться багато! Якщо ви обрали акварельні фарби, білий колір скоріш за все не знадобиться.  

А на наших онлайн уроках малювання ми навчимо як працювати з фарбами і творити шедеври.
Запрошуємо вас дізнатись більше про групові уроки малювання для дітей та онлайн курси малювання.

Залиште свої дані

Вкажіть номер, до якого прив'язано Telegram чи Viber, або пишіть нам в Instagram!

Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом